Sos musztardowy do sałatek

Sos musztardowy to prosty i szybki do wykonania dressing to sałatek oraz świeżych warzyw. Dzięki temu, że pasuje do wielu dań, jest jednym z częściej wykonywanych.

Dagoma | Sos musztardowy

 

 

Składniki: 3 łyżki oleju, 3 łyżki musztardy sarepskiej Dagoma, 3 łyżki miodu, 3 łyżki soku z cytryny, szczypta soli i pieprzu.

Przygotowanie: wszystkie składniki dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Sos idealnie nadaje się do polania na świeżą sałatę oraz świeże warzywa.

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.