Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa z majonezem to tradycyjne i idealne danie, które można przyrządzić na święta i wszelkie innego rodzaju uroczystości. Prosta w przygotowaniu, zdrowa i pożywna!

Dagoma | Sałatka jarzynowa

 

 

Składniki: 2 ugotowane pietruszki, 1 ugotowany seler, 4-5 ogórków kartuskich Dagoma, 1 cebula, 2 jajka na twardo, 1 jabłko, 2 słoiki marchewki z groszkiem i kukurydzą Dagoma, 2 ugotowane ziemniaki, 5 łyżek majonezu, 4 łyżki jogurtu naturalnego, pieprz, sól.

Przygotowanie: Pokrój w równą kostkę seler, dodaj 2 słoiki marchewki z kukurydza i groszkiem i wymieszaj w misce. Dodaj pokrojone ogórki, posiekaną i sparzoną wrzątkiem cebulę, starte na grubej tarce jabłko, pokrojone jajka, obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Połącz składniki sosu, polej sałatkę jarzynową i dokładnie, wymieszaj. Odstaw sałatkę jarzynową na całą noc w chłodne miejsce, aby składniki się przegryzły.

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.