Zapiekanka szparagowa

Zapiekanka szparagowa to świetna propozycja na zdrowy i pełnowartościowy obiad, ale też kolację. Prosta i szybka w przygotowaniu, dostarczy energię do działania!

Dagoma | Zapiekanka szparagowa

 

Składniki: 1 słoik szparagów, 1 słoik marchewki z groszkiem, 1 całe jajko, 1 żółtko, kwaśna śmietana, mąka, parmezan lub ser ziołowy, 1 łyżka masła

Przygotowanie: Po odsączeniu, warzywa należy podgrzać, a następnie poukładać w naczyniu żaroodpornym. Żółtko należy rozmieszać z kwaśną śmietaną, dodać do tego całe jajko i trochę mąki, polać powstałym płynem warzywa, posypać parmezanem lub serem ziołowym, na górze położyć łyżeczkę masła i zapiec w piecu. Zapiekankę podaje się na stół w naczyniu.

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.