Gęś pieczona z kapustą

Barszcz ukraiński to pożywna zupa wykonana czerwonych buraków, tartych jarzyn, kapusty i fasoli. Obowiązkowym dodatkiem jest śmietana, ziemniaki i koperek. Gotowany na wywarze z mięsa ma niepowtarzalny smak.

Gęś pieczona z kapustą

 

Gęsina to już chyba rarytas na naszym stole, przygotowuje się ją dość rzadko, a szkoda bo mięso jest wspaniałe. Ta propozycja wygląda i smakuje bardzo pysznie – marynowana gęś w towarzystwie naszej Kwaszonej Kapusty na słodko to strzał w dziesiątkę!

Polecamy do wypróbowania we własnej kuchni! 

Po pełen przepis zapraszamy na stronę bloga Wanilia i Kardamon!

Kardamon | Autor przepisu

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.