Marmolada wieloowocowa

Opis produktu

Marmolada wieloowocowa produkowana jest w oparciu o tradycyjne receptury a metody gotowania w kotłach sprawiają, że owoce naturalnie wysycają się cukrem, co sprawia że produkt posiada wspaniałe walory smakowe i zapachowe.
W Polsce powszechne jest używanie marmolady do wyrobów ciastkarskich natomiast nowatorską propozycją „Dagomy” jest stosowanie marmolady również do pieczywa piekarskiego.
Dzięki zmianom technologicznym została ona do tego celu odpowiednio przygotowana. Przede wszystkim została zmieniona barwa, konsystencja i twardość.
Marmolada w pieczywie może spełniać trzy funkcje jednocześnie – środka słodzącego, barwnika oraz przedłużania świeżości.
Jako środek słodzący może zastąpić cukier, syrop słodowy lub ziemniaczany. Jako barwnik z powodzeniem zastępuje karmel, słód, itp. Funkcje przedłużania świeżości spełnia w takim samym stopniu jak syrop.
Marmolada jako dodatek technologiczny bardzo łatwo rozprowadza się w cieście nie zostawiając smug. W przeciwieństwie do syropów czy miodu sztucznego, marmolady nie trzeba podgrzewać czy rozpuszczać w gorącej wodzie. W ten sposób piekarz nie traci czasu na dodatkowe czynności. Poza tym może dokładniej dozować wodę do ciasta w odpowiedniej ilości i temperaturze.
Sama marmolada jest zabarwiona owocem aronii, owocem wysoko cenionym za wartości odżywcze. Dodatek marmolady do ciasta nadaje pieczywu delikatny owocowy smak, co powoduje przyjemne doznania do których konsument niejednokrotnie będzie chciał wracać.

Dodatkowe informacje

  • Masa netto : 500g / 1kg
  • Ilość sztuk w zgrzewce: 6/4
  • Zgrzewek na warstwie: 25/24
  • Liczba warstw : 3/3
  • Sztuk w palecie: 450/288
  • EAN: 5901884100051 / 5901884300024