Sałatka jarzynowa z ogórkiem konserwowym

Składniki: 2 ugotowane pietruszki, 1 ugotowany seler, 4-5 ogórków kartuskich Dagoma, 1 cebula, 2 jajka na twardo, 1 jabłko, 2 słoiki marchewki z groszkiem i kukurydzą Dagoma, 2 ugotowane ziemniaki, 5 łyżek majonezu, 4 łyżki jogurtu naturalnego, pieprz, sól.

Przygotowanie: Pokrój w równą kostkę seler, dodaj 2 słoiki marchewki z kukurydza i groszkiem i wymieszaj w misce. Dodaj pokrojone ogórki, posiekaną i sparzoną wrzątkiem cebulę, starte na grubej tarce jabłko, pokrojone jajka, obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Połącz składniki sosu, polej sałatkę jarzynową i dokładnie, wymieszaj. Odstaw sałatkę jarzynową na całą noc w chłodne miejsce, aby składniki się przegryzły.

Dodaj komentarz